De ce tot mai multi oameni isi cauta joburi part-time?

Atotstapanitorul stres e si cel care ne cam guverneaza in ultima vreme viata pentru ca in functie de puterea lui asupra noastra luam anumite decizii, ne comportam intr-un anume fel sau actionam intr-un anume fel. Si in mare parte acest stres este cauzat de locul de munca, de lipsa banilor, de timpul insufcient petrecut cu ceilalti , cu cei dragi si cu noi insine.

Foarte multe persoane se plang, din ce in ce mai mult, din ce in ce mai des de programul incarcat de la job care le obliga sa ramana pana tarziu peste program si care mai lucreaza si acasa pana spre dimineata, dupa care dorm doua ore si o iau de la capat. In ritmul acesta rezista si organismul uman unde pana la maximum un an, un an si jumatate dupa care randamentul scade, energia si capacitatea de realizare a lucrurilor iar undeva aproape de noi e cu siguranta un spital. Varianta care nu ar trebu luata in considerare dar fiind ca un job este capabil sa provoace asta unei fiinte umane. Oamenii muncesc pentru bani, apoi pentru si mai multi bani, in final pentru a avea foarte multi bani. Si unii dintre ei reusesc sa aiba atatia bani cati isi doresc si sa ii dea cu succes, nu mult mai tarziu, pe tratamente, spitalizari si sa mai departe. Pentru ca muncesc încontinuu, viata lor nu mai exista in afara jobului, familia e undeva in umbra ia timpul s-a absorbit. Si atunci incep multiple discutii, intrebari despre ce mai inseamna viata lor de fapt cand e impartita intre job si job, moment in care multi dintre cei care constientizeaza starea si stadiul in care se afla, se indreapta catre joburi part time. Si pentru a ajunge la nivelul financiar necesar isi vor lua doua jobui part time; unul zilnic pana undeva in ora 3-4 si unul de weeknd. Si in felul acesta vor avea timp pntru plimbare, relaxare, sanatatea si viat lor privata.

Sunt si mai multi cei care nu vor renunta decat in momentul in care vor ajunge la internare si asta pentru ca nu vor mai avea de ales. Dar n principiu oamenii incep sa constientizeze necesitatea unui job normal care sa le permita sa isi consume exstenta dupa terminarea programului iar daca acesta nu este posibil, isi indreapta atentia catre part time-uri cel putin o perioada. Sistemul de lucru in Romania e greu de crezut ca se va schimba vreodata in bine dat fiind ca este din ce in ce mai rau de la an la an. Important este ca mentalitaea noastra sa fie diametral opusa pentru a putea trai si nu doar supravietui!