Cate ceva despre sapun

Cand vine vorba despre detergenti profesionali sau alte produse de curatenie mai slabe sau mai puternice din punct de vedere al puterii de curataresi sapunul este unul dintre produsele  ce merita mentionat. Desi nu este la fel de puternic ca si detergentul, acesta curata  foarte bine dar delicat in acelas timp suprafete sensibile pe care detergentul le ar deteriora.
Pielea noastra este cel mai bun exemplu. Nu o putem spala cu detergenti profesionali pentru a fi curata si dezinfectata pentru ca o iritam. In acest sens un sapun ce are actiune delicata este exact ceea ce ne trebuie.
Un sapun  lasa pielea neteda, hidratata si dezinfectata, plus ca este foarte usor de transportat in excursii si vacante deoarece rezista foarte bine atata la temeperaturi ridicate cat si la temeperaturi scazute. Nu se strica datorita tehnologiei de azi care a dezvoltat substante de lunga durata ce se conserva bine chiar si in cele mai vitrege conditii.
Cu toate acestea, un sapun decorativ este diferit de cel normal din cauza aditivilor care alcatuiesc formula sa, si care nu pot supravietui perioadelor lungi de depozitare. In categoria sapunurilor mai sensibile se gaseste si sapun antibacterian lichid, deoarece substantele anti-bacteriene continute, la fel ca orice forma de medicament, vin cu o perioada fixa de expirare.
Care sunt ingredientele uzuale utilizate in formula unui sapun lichid de mana?
In afara de apa, ingredientele din sapunuri lichide pentru maini includ ulei (principala sursa de trigliceride), compusi cuaternari, extracte de flori (promoveaza parfumul), acizi si grasimi.
 Acestea sunt substante comune in orice sapun lichid, desi unele ingrediente pot fi adaugate in functie de producator.
Care sunt sapunurile antibacteriene lichide?
Acest produs este similar cu un sapun lichid, cu exceptia faptului ca un agent anti-bacterian este integrat in formula sa pentru a combate dezvoltarea bacteriilor si a microbilor intre spalari.
Triclosan este ingredient comun care lupta cresterea bacteriilor, dar este eficace numai impotriva tipurilor conexe. In  momentul in care exista o „invazie” de bacterii, eficacitatea este sub semnul intrebarii. Cu exceptia cazului in care sapunul lichid de maini este comercializat ca sapun lichid antibacterian si are in formula sa triclosan.
Se poate strica sapunul lichid pe durata depozitarii?
 Cu tehnologia de azi folosita in procesul de fabricatie al sapunului lichid, raspunsul va fi nu. Spre deosebire de tipurile de sapun de moda veche care utilizau grasimi animale ca ingredient activ (prin urmare, sapunul rancezea si mirosea urat) inlocuitorii moderni  adauga grasimi vegetale - astfel, este putin probabil ca sapunul sa rancezeasca de-a lungul timpului. Cu toate acestea, in cazul in care sapunul lichid este lasat intr-un mediu extrem de umed sau extrem de uscat si cald s-ar putea evapora, usca, transformandu-se intr-un sapun solid chia rin interiorul recipientului.
De ce este sapunul lichid clasificat ca fiind unul dintre cei mai cunoscuti agentii tensioactivi?
Pur si simplu pentru ca este produsul cel mai des intalnit si la indemana, care permite apei sa curete murdaria si grasimea de pe vase sau piele prin actiunea sa asupra particulelor de muradrie.
Amintiti-va ca doar decorative, sapunurile lichide vin cu o perioada de expirare si prin urmare poate dauna pielii dupa ce este depozitat o anumita perioada. Incercati sa alegeti un sapun pe masura nevoilor personale tinand cont de toate aspectele pro si contra fiecaruia.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire